4 noiembrie 2008

Greva in invatamant

In vacanta de vara mi-am pierdut toata indemanarea pentru invatat(pt scoala, adica tocit), lucru pe care deabia acum incep sa il recuperez. Cu greu, dar e bine ca reusesc. Nu stiu ce se va intampla in caz de greva. O voi lua oare de la capat?
Pe langa faptul ca o greva ar da peste cap tot, atat elevii cat si profesorii si sa nu mai spun de cadrele care lucreaza intr-o scoala la administratie etc, este exagerata. Cel putin in cazul de fata. Cum Doamne sa iti permiti sa ceri majorare de salariu 50%?! As fi de acord daca copiii nu ar mai fi nevoiti sa ia ore in particular pentru ca nu pricep ce fac la scoala. Cum de in particular pricep?(in grupuri de 6-8 elevi, cam cati ar fi interesati intr-o clasa in medie la o anumita ora). Consider ca e de ajuns ca s-a dat la profesorii debutanti o marire de 15%, si asa e mult. De unde vor scoate atatia bani?
E si mai aiurea ca vom fi nevoiti sa mergem la scoala pentru 3, maxim 4 ore pe zi, asta pentru ca, desigur, nu toti profesorii fac greva. Dupa greva, la unele materii vom merge sambata la scoala sa recuperam(deci tot pe noi, pe elevi, pica greul pana la urma) doar unele ore. Mi se pare total absurd. Sa nu luam in considerare si faptul ca unii termina clasa a VIII-a sau a XII-a si au examene finale. Ma intreb oare meditatii vor da in timpul grevei profesorii care sustin atat de mult greva?..
Desi poate nu mi-ar strica o "vacanta", nu sunt de acord cu greva. Punct!

Niciun comentariu: